L'extrem més a ponent és el més al sud; la punta de Raz seguit pel gran entrant del nord on destaca la pointe saint Mathieu. Entremig però queda una punta curiosa, que s'endinsa a la mar en forma de fletxa de tres puntes: la presqu'île de Crozon, i una de les tres puntes és el cap de la Chèvre (Beg ar C'haor en bretó), que mira cap a la punta de Raz deixant entremig la badia de Douarnenez.
És a esta punta sud de Crozon cap on ens dirigim per fer la nostra primera ruta pel finis terrae bretó, fent la ruta al cap de la Chèvre seguint el GR-34 o sentier des douaners que li fa la volta a la península.
Iniciem la ruta des de la mateixa carretera que accedeix al cap a l'altura de Keravel, xicotet grupet de cases. Just on hi ha lloc per deixar els cotxes i una senyal ens assenyala el camí que enllaça amb el GR.
Senda d'enllaç amb el GR-34. |
Anse de Saint Nicolas. |
En principi passa sota uns pinars de pi rodeno que baixen cap a la mar i que ens recorden els pinars de les Landes ... i els d'Espadà.
La senda però deixa enrere els pinars i s'endinsa en una landa de falagueres i esbarzers. Travessem un poc més avant un reguer que baixa dels altiplans que queden dalt els penya-segats i resseguint-lo un bosquet de ribera que davalla cap a la mar. Just ací trobem una fonteta amb bassa i llavador, totalment abandonada a l'igual que les cases que hi ha al voltant, engolides per la vegetació.
Runes de cases engolides per la vegetació. |
Cap de la Chèvre per dalt. |
La vegetació en esta part del cap es redueix a una landa amb brucs ja que la sal de la mar i la pobresa del terreny no deixa créixer arbres ni quasi cap altre arbust.
Aguaitant a la mar. |
Continuem camí i un poc més avant trobem un bunker de la segona guerra mundial, un de tants que formava part del mur de l'atlàntic que van construir els alemanys per a evitar un atac dels aliats (que finalment es va produir a la Normandia).
No serà el primer ni el més espectacular que vorem doncs tota la península però especialment la Pointe des Espagnols, que mira cap a Brest, es troba plagada de fortificacions.
Bunker de la segon guerra mundial. |
Penya-segats i cales. |
Davant nostre s'estenen els penya-segats i platges que s'estenen cap al nord. Tota esta zona està poc urbanitzada ja que forma part del Parc Natural d'Armorica
Costa oest amb la platja de la Palue al fons. |
Sentier Cotier dalt de Porzh Kreguen. |
Travessem així trams amb falagueres que ens passen per dalt del cap, alternant amb esbarzers carregats de mores que, malauradament encara no estan madures. De tota manera els xiquets encara són capaços de trobar-ne de negres.
Landes de Kergonan. |
Arribem a Kergonan, llogaret format per un grapat de cases més o menys agrupades. Es tracta d'antigues cases rurals ara adaptades com a segona residència i molt ben cuidades amb les portes i finestres blaves, parets de pedra, sostres de pissarra i xemeneies dobles.
Kergolan. |
Des d'ací ens dirigim cap a la carretera d'accés al cap, passant per un antic molí de vent que conserva l'estructura amb el sostre tradicional de palla però ha perdut les pales.
Antic molí de vent. |
Ací està el track:
Més informació:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada