dissabte, 31 de desembre del 2011

DEL CORTALET AL MAS DE MATAR

Ruta seguint l'itinerari 1 del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà des del centre d'interpretació d'El Cortalet fins al Mas del Matar (o del Matà).
La idea original era fer la ruta de la platja (d'uns 8 km) però una part del recorregut estava inundat i la tramuntana no recomanava fer el recorregut de la platja.
Després de la visita al centre d'informació on hi ha una xicoteta exposició explicant els diferents medis naturals del parc (estanys, closes i salsures) i dels diferents hàbitats de les espècies que l'habiten: ocells, mamífers, rèptils, etc.

La ruta comença des d'El Cortalet per un camí entre bardisses vegetals que separa les closes i estanys i que ens deslliura en part de la Tramuntana.
Camí del mas del Matar.

Arribem al primer aguait (punt d'observació de fauna), el de les Gantes on es veuen cigonyes, flamencs i ànecs, tots ells arrecerats del vent.
Seguim passant per la vora d'algunes closes on hi ha vaques i cavalls pasturant i per l'aguait de les daines (que no trobem enlloc) i  per la casa de la Bomba adequada per fer d'aguait.
Arribem a l'aguait de Pallejà on els ànecs s'han arrecerat just a sota d'ell per a protegir-se de la tramuntana.
Ànecs a la llacuna Llarga.

Seguim camí cap al mas del Matar,deixant a l'esquerra el camí que va a voramar i passant per un nou aguait arribem al mas on hi ha serveis i l'Observatori Senillosa.
Sitges d'arròs. Observatori Senillosa.

L'observatori està construït dalt d'unes antigues sitges d'emmagatzemar arròs i es puja i baixa per una doble escala de cargol fins a l'estructura de fusta situada a la part alta.
La tramuntana bufa fort i cal aguantar-la per disfrutar d'unes magnífiques vistes dels aiguamolls i de part de la  Plana empordanesa des del Cap Norfeu fins al Montgrí, passant per la Serra de l'Albera, el massís del Canigó i les serres de la Garrotxa.
Estanys del matar.

Baixem ràpid i refem el camí de tornada al Cortalet tornant a visitar els aguaits per vore si hi ha nous ocells a la vista, retornant finalment a l'inici.

Ací està el track:


Powered by Wikiloc

Més informació:

  • Itineraris del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada