diumenge, 27 de gener del 2013

PASSEJANT PEL MONEGRO

Després de les recents nevades cal aprofitar i acostar-se a vore la neu i a que els menuts de casa disfruten així que ens acostem a Valdelinares i als prats de la Silleta, a la vora del Puerto de Valdelinares a tirar-nos amb els trineus.
"Pistes de trineu" de la Silleta.

Però com sempre els majors aprofitem per fer alguna cosa per la neu, així que quan ja s'han cansat els menuts de pujar i baixar ens arrimem al parking de l'estació d'esquí per a fer un passeig amb raquetes pel Monegro.
Deixem el cotxe al primer pàrquing, ben lluny de l'estació d'esquí i ens fiquem les raquetes i enganxem els trineus per a portar els xiquets arrossegant-los.
Així equipats ens encaminem cap a la caseta forestal del Monegro, a menys d'un quilòmetre del pàrquing.

Encara no hem fet tres-cents metres que ens trobem envoltats de pins en un paisatge que recorda els remots boscos de Lapònia o Canadà encara que estem a un tir de pedra de la civilització.
Estirant el trineu.

Travessem un caminet i entre el pinar arribem a la pista d'accés al Monegro, que hem de seguir uns metres fins arribar al refugi.
Aprofitem que ja és hora per a dinar a la tauleta de fora encara que els xiquets acaben prompte per jugar, fer ninots de neu i acaçar-se a boles de neu.
Refugi del Monegro.

Després de dinar toca tornar, però l'orage que ha estat bo i sense massa fred ara es torna núvol i es posa caure una pluja fina però que cala així que cal apretar el pas de tornada, i decidim fer-ho sota el pinar per no banyar-nos tant.
Caminant per la neu.

Els xiquets ajuden i caminen un tros per tal d'alleugerir els trineus.
Al final ens toca apretar el pas per no acabar massa mullats però havent disfrutat d'un passeig amb raquetes els grans i els menuts.
Arribant al pàrquing.

Ací està el track:



I ací altres tracks que comparteixen part del traçat:
el pinar del monegro
est. esqui - alto del monegro
linares - monegro - paulejas
monegro - tajera - conventillo més informació ací


Més informació:

2 comentaris:

  1. Bonita entrada y mejor jornada la que pasasteis entren esos bosques singulares de la Sierra de Gudar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una ruta per a fer afició entre els més menuts, amb trineu i aventura perquè al refugi del Monegro sembla que estàs perdut enmig del pinar i la carretera està a 400 mts.

      Elimina