dissabte, 7 de setembre del 2013

30 RUTES PER LA SERRA D'ESPADÀ

Entre els anys 2004 i 2007 ens vam dedicar a recórrer la Serra d'Espadà de manera exhaustiva, mirant de passar per totes les sendes que les brigades del parc anaven recuperant, i per altres que no estaven tan netes. Així eixíem els dissabtes de matí a rodar, com ara, però també eixia algun dimecres o dijous de vesprada amb Àlvar a buscar noves sendes acabant sovint de nit i sense llum.
A més al llarg del 2005 i 2006 vam eixir també entre setmana amb els companys de treball fent excursions aptes per a tots els públics. Cada setmana anàvem a una zona diferent, depenent del temps i l'època de l'any, i abans completava un fullet amb informació de la ruta.
Tots els companys amb qui vam eixir m'animaven a completar un llibre amb les diferents rutes i vaig arribar a planificar-lo però, com sovint sol passar, mai vaig arribar a redactar les 40 rutes previstes i per tant vaig decidir penjar a la web del Centre Excursionista de Vila-real totes les rutes que tenia descrites. Així al llarg de l'estiu i la tardor del 2008 es van anar publicant 25 rutes per la Serra d'Espadà, rutes inèdites en eixe moment i algunes d'elles no massa conegudes.
Han passat els anys i algunes sendes que es descriuen no estan massa transitables (poques) i, per contra, moltes de les sendes que apareixen estan més clares i és molt més fàcil seguir-les. Així que calia revisar-ho tot però, com sempre, manca temps per  tanta cosa doncs sempre hi ha massa rutes pendents de descriure al blog, van més les cames que els dits. Així que simplement he fet un recull de les rutes originals, totes circulars i pensades per a realitzar en mitja jornada, i he afegit unes quantes rutes d'una jornada completa lineals que tenia recollides: algunes rutes realitzades per al SME de Vila-real i d'altres per qüestions de feina, de manera que no estiguen disperses i penjades en diferents llocs. A més he aprofitat per penjar-ho com a llibre electrònic fent realitat, d'aquella manera, el què els companys em deien fa anys.
Espere que a algú li puga ser útil.

Ací està el llibre en pdf:



Ací l'índex amb l'enllaç als tracks de les diferents rutes: 

ÍNDEX


8 comentaris:

  1. Excelente recopilación Xavier, alguna queda pendiente del grueso que me servirá para este otoño...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El projecte original era realitzar un parell de rutes circulars des de cada poble de la serra, totes de mitja jornada però de manera que es pogueren combinar entre elles per fer jornades més llargues.
      Les rutes que falten fa anys que les tinc fetes i repassades però no les he posades per escrit ... algun dia serà.

      Elimina
  2. Enhorabona per aquest document i gràcies per compartir-lo, sempre he dit que a la Serra d'Espadà li falta, i encara que no m'agrada l'expressió, explotar-la en aquest sentit, es a dir, llibres com aquest, mapes topogràfics o guies excursionistes, es de agrair que gent com tu i els teus companys feu aquesta gran feina de forma desinteressada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dani. La veritat és que també tinc uns mapes d'Espadà que vaig fer a partir dels tracks, però no els he penjat esperant que El Tossal acabe el seu mapa de la serra, que segur que serà magnífic com tots els que fan.
      Si t'interessen dis-me-ho i te'ls passe.

      Elimina
  3. ¡Hola Xavier! De nou enhorabona per este meravellós llibre electrònic que ja he repassat. Em pareix molt bo. De segur que el teu objectiu de que servisca a d'algú es cumplirà al 100 %. Llibres com el teu fan molt bé al senderisme i a la Serra d'Espadà en concret. De segur que molta gent aprofita les teues rutes per visitar aquest indrets tan interesants.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Emilio, això espere, que es passe per les sendes què és la millor manera de conservar-les.

      Elimina
  4. Enhorabona Xavier i moltíssimes gràcies per la teua desinteressada feina. No tindriem prou paraules d'agraïment per poder recompenssar-te tot el que has fet per tal que coneguem un poc més la Serra d'Espadà. Sense tu no coneixeriem ni la meita d'indrets d'aquesta bonica serra. Gràcies de nou!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les lloances, tot i què crec que te n'has passat. Per a conèixer Espadà només cal passejar-la i perdre's un poc.

      Elimina