dilluns, 2 de juliol del 2012

IN MEMORIAM

D'allò que ja no tornarem a vore almenys fins que no siguem molt vells gràcies, com sempre, a la imprudència terrorista d'alguns i al desinterès d'aquells que pensen que un bosc creix a base de diners.
Enllace ací unes rutes que ja no tornaré a fer en anys, no m'agrada caminar per terreny cremat recordant com eren les coses abans dels incendis.
Són rutes programades pel Centre Excursionista de Vila-real per al SME de Vila-real planificades la idea de recòrrer els GRs i PRs de Castelló i enllaçar uns pobles amb altres, pujant els pics més significatius, visitant els parcs naturals ... Les retallades polítiques s'ho van endur per davant.

De la Cova Santa a Gàtova
de la Cova Santa a Teresa
De Sacañet a Bejís

A cada entrada es troba el track i un full amb informació dels llocs per on es passa.


Avui és un dia de dol, demà també.



De les cendres fredes sorgirà un nou foc,
de les ombres fosques una llum com sol;
el vell que és fort no sempre marceix,
el gebre no glaça la rel que enfondeix.

J.R.R. Tolkien


4 comentaris:

  1. Podria haber sido ''peor'' que las cenizas ensuciaran las gradas de la formula 1. Conozco un poco los montes del macizo del caroig y son, bueno mas bien eran, una autentica polvora, se torro hace decadas...es cierto, pero aun habia reductos de zona boscosa bastantes interesantes, la zona que se chamusco era monte bajo, pinchosa y frondosa, hasta las rodillas, impenetrable salvo si querias hacerte sangre en las rodillas es por ello y la nula aportacion de los gobiernos en las limpieza y mantinimento de los montes la causa de lo sucedido. Dicen que estudiar historia sirve para no volver a cometer los errores del pasado pero en cuantro a materia de incendios forestales la historia se repetira.....no se sabe donde y cuando pero se repetira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sugoi:
      Els grans incendis tenen causes molt complexes: abandó del medi rural, els 3x30 (més de 30km/h de vent, més de 30º de temperatura, menys de 30% d'humitat), i algú que bota el foc.
      Pensava que haviem aprés la lliço del 94, i de fet des del 94 no havien hagut grans incendis i hem tingut anys més secs i calorosos que l'actual, per tant ara tocaria mirar què es va fer bé l'any 1998 o el 2003 i no s'ha fet bé enguany i també perquè es cremen sempre les mateixes zones.

      Elimina
  2. Bonito homenaje Xavier. Estos días están siendo muy tristes para nosotros senderistas y naturalistas a los que se nos ha quemado un trozo de nuestra alma con estos incendios.
    Mientras la mayoría siente pena al ver las imágenes, nosotros sentimos rabia e impotencia.
    Donde la mayoría ve una montaña o un bosque en llamas nosotros vemos nuestro hogar en llamas.
    Mientras la mayoría siente lástima por esos animales calcinados, nosotros pedimos justicia por un hermano asesinado
    Donde la mayoría ve una sucia y negra mancha en el paisaje, nosotros vemos una grave herida muy difícil de curar en nuestra madre tierra.
    Afortunadamente no somos nada comparados con este maravilloso planeta el cual se puede recuperar de todo si se le deja actuar. Y estoy seguro de que un día nos hundiremos con toda nuestra prepotencia y soberbia y lo dejaremos en paz.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jose:
      no cal afegir més al què has dit, hem perdut un amic conegut i estimat. Ja fa anys que va haver un incendi a Andilla que va cremar las Arteas de Bejís i part del Resinero i va baixar cap a Teresa per Sacañet ara que començava a recuperar-se ha tornat a quedar arrasat.
      Jo vaig passejar pel Puntal de Navarrete amb els meus fills fa un parell d'anys, pot ser quan tinguen la meua edat ho tornaran a vore com era, pot ser.

      Elimina