dijous, 12 d’abril del 2012

CENTRE D'EDUCACIÓ AMBIENTAL DE MARIM

Xicotet recorregut pel centre d'interpretació del parque natural de Ria Formosa, a l'Algarve portugués. Dins les  60 ha d'extensió del centre es recreen els principals ambients que presents dins del parc: zona de maresma, salines, dunes, pinar, aiguamolls i zones d'agricultura tradicional.
Comencem des del parquing passant una zona de pinar fins al centre d'interpretació on hi ha una sèrie de maquetes de les embarcacions tradicionals de la zona.
Pinar.
Continuem passejant pel pinar passant per la vora d'unes salines encara en ús fins que arribem a un embarcador a vora mar. Des d'allí ens dirigim cap a un antic molí mareal rehabilitat travessant una zona de dunes que acaben a la vora de les maresmes per una passera de fusta.
Dunes i maresmes, molí mareal al fons.
Visitem el molí que es troba en condicions de moldre, i més ara que està baixant la marea i des de la "caldera" ix l'aigua acumulada cap al "estero".
Interior del molí.
Continuem la ruta per la vora de la "caldera" del molí on s'estan diverses espècies d'aus a la maresma inundada i anem vorejant la zona de pinar fins que arribem a un observatori d'aus que mira a una llacuna d'aigua dolça situada just a la vora de les restes d'unes antigues salines romanes.
Maresma.
Continuem camí passant per la vora del Centre de Recuperació de Fauna enclavat dins el mateix espai i, just a la vora trobem uns biòlegs fotografiant un camaleó que es camufla en un llentiscle i aviat desapareix al seu interior.
Camaleó.
Ens dirigim finalment a una casa rural tradicional, voltada de camps de cultius, ara erms i on hi ha una de les curioses sènies de l'algarve, ben diferent de les sènies valencianes.
Sènia a l'algarve.
Acabem el recorregut per la vora del tren que uneix Faro i Vila-real de Santo Antonio i que delimita l'espai.
Just al costat hi ha un àrea de pic-nic on aprofitem per fer un mos i esplaiar-nos al pinar.
Per a completar la jornada es pot passar a les diferents illes del parc en barca. Nosaltres vam passar a l'Ilha de Barreta o Deserta (l'única on no hi ha població) des de Faro.

Ací està el track:



Powered by Wikiloc

I ací el recorregut des de Faro a l'Ilha de Barreta:



Powered by Wikiloc

Més informació:

  • Web del parque natural de Ria Formosa
  • Fullet divulgatiu de la Junta de Andalucia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada