dissabte, 14 d’abril del 2012

NUEVA UMBRIA: FLECHA DEL ROMPIDO

Curta passejada per la platja de Nueva Umbria, a la Flecha del Rompido. Un lloc on observar diversos fenomens geomorfològics: evolució d'un sistema dunar i una fletxa litoral activa que separa mar obert de les maresmes.
Un sender arriba a la platja des del Terrón seguint un vell carril que temps enrere es va asfaltar i finalitza als peus del cordó dunar. Des d'ací iniciem la nostra ruta.
Uns cartells ens avisen de la fragilitat del sistema dunar i per aquesta raó hi ha unes passeres de fusta que travessen les dunes per arribar a la platja.
Passera a la platja.
Els arenals adjacents estan tancats per evitar l'erosió provocada pels banyistes.
Travessem el cordó de dunes que comencen a estar fixades per la vegetació, especialment borró i  ginestera, per arribar a la platja.
Dunes litorals.
Arribats a la platja se'ns ofereix una extensa platja de quasi 15 km sense cap edificació. Una part de la mateixa està reservada a la pràctica del naturisme (quan fa prou calor com per a treure's la roba).
Platja de Nueva Umbria.
Seguint cap a l'est podem observar com la marea baixa deixa un gran espai de platja fins a les primeres dunes. Tot aquest espai està ple de restes de petxines llançades per la mar i, curiosament i agradable, amb molt poca brossa.

El dia, ventós i cobert, no convida a entrar a l'aigua però si a passejar. Podem fer una llarga passejada fins a la punta de la fletxa i tornar (quasi 30 km) però ens conformarem en arribar a la part més estreta de la mateixa per passar a l'altra banda a vore la maresma del río Piedras.
Edifici derruit enmig de la fletxa.
Passem just al lloc on hi ha un antic edifici derruït que per la tipologia sembla una caserna de carrabiners i arribem a la zona de maresma des d'on s'observa la platja del Rompido a l'altra banda de l'estret canal que dona accés al port del Terrón, ja actiu des de l'edat antiga.
Maresma
Tornem a travessar la barra arenosa per arribar a la platja esquiant les grans ginesteres que fixen l'avanç de les dunes. Que deixen pas al borró al arrimar-nos a la mar.
Borró fixant les dunes.
Només ens resta desfer el camí inicial al punt d'eixida, això sí, aprofitant per remullar-nos els peus en l'aigua fresca.
Aprofitant la marea baixa per remullar els peus.
Ací està el track:



Powered by Wikiloc


Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada