divendres, 15 d’agost del 2014

ILE DE RENOTE

Per finalitzar i despedir-nos dels senders costaners de la Bretanya fem una curta ruta, amb l'excusa de trobar un geocache que es troba a la punta de Castel Menguy i que fa la volta a la península de Renote, península artificial doncs s'uneix a terra per un istme fet per l'home.
Encara que es pot allargar la ruta eixint de Tregastel nosaltres eixim des de l'aparcament que es troba a l'istme de l'illa. El GR-34 li fa la volta a l'illa i nosaltres l'aprofitem per acostar-nos a la punta de Castel Menguy per tal de trobar un geocache.
Badia de Tregastel.
Caminem primer per la banda que mira a Tregastel, on es troben tot un seguit d'embarcacions que s'estan a l'abric de mar obert en la badia de Tregastel.
Platja de Ti Allia.
De l'altra banda de la badia podem vore Ploumanac'h, on hem estat fa una estona, i fins i tot haguerem pogut vindre passejant mentre la marea és baixa.
Blocs de granit.
La costa segueix sent tan espectacular com a Ploumanac'h, amb grans blocs arredonits de granit rosa que s'estenen per dins la mar. I vorejant la costa arribem a la punta de Castel Menguy però abans d'acostar-nos hem de passar per un laberint de blocs de granit.
Blocs de granit a la pointe de Castel Menguy.
Arribem a la punta i ens posem a buscar el geocache entre els grans blocs de granit, on ens toca pujar i baixar entre ells, tot i què al final es troba en una zona prou més accessible. Això sí, ens quedem amb ganes de continuar fins a l'extrem del cap que s'endinsa dins la mar però anem amb el temps just.
Pointe de Castel Menguy.
Signem al geocache i el tornem a deixar ben amagat i fem camí de retorn ràpidament.
Geocache.
El paisatge a mar obert és igual d'espectacular que el que mira a la badia de Tregastel, o pot ser més al trobar-se enmig d'unes landes amb poca vegetació.
Costa nord.
Passem vora els roquers redons de la Palette de Peintre. El paisatge no està urbanitzat, preservant així els racons tan bonics que ens deixa la costa de granit rosa.
La Palette de Peintre.
Caminem entre les landes i la mar, seguint un ample caminal delimitat per a evitar l'erosió a les landes que s'endinsen a l'interior de l'illa. Les cases queden a la banda sud de l'illa i pel nord només trobem herbassars i roquissars que miren a mar obert.
Landes del nord de Renote.
Arribem així a la platja de Toul DRez, gran platja que s'estén fins a l'istme que uneix l'illa a la terra ferma, i que a estes hores ja tardanes està ben buida de banyistes.
És ací on acabem la ruta i diem adeu a uns paisatges espectaculars, dels més diferents que hom pot trobar a vora mar.
Platja de Toul Drez.

Ací està el track:


Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada